mammasmat

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2011

Pias Kebabsås

Av Paula Engström - 16 oktober 2011 08:04

Min syster Pia har en viss förkärlek för grillkrydda. Jag har en viss misstro till denna krydda men faktiskt tar sig denna krydda ypperligt bra i hennes kebabsås.
Ja, för det är Pias kebabsås jag pratar om nu. Här får du laborera lite för det hela går ut på att du själv smaksätter den efter tycke och smak. Jag ger dit bara lite hänvisning.


Som jag tidigare sagt så är skapades denna bloggen för att min dotter skulle ha tillgång till den när hon flyttar hemifrån och få tag på mammas alla goda recept som hon vill ha. Smickrande, verkligen. ;)


För att ni som kör Gi ska kunna äta den krävs det att ni inte använder några light produkter.


Pias kebabsås

2 dl majonnäs

2 dl creme fraiche

1 msk grilllkrydda

1 tsk socker


Blanda ingredienserna och ställ såsen kall övertäckt med plastfolie tills den ska ätas. Den behöver stå någon stund innan så att smakerna fördelar sig eller exploderar. ;)


Det är grillkrydda och socker du laborerar med för att få till smaken. Lycka till.

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards