mammasmat

Direktlänk till inlägg 8 januari 2012

Blåbärskladdkaka

Av Paula Engström - 8 januari 2012 11:16

När jag tänker på en kladdkaka så har jag tänkt att den ska vara gjord på choklad men det behöver den ju inte vara alls! Den här har inte en gnutta choklad i sig.
Angående bären så kan du byta ut dessa till vad du själv önskar.
Den är som godast med vaniljglass men varför inte vaniljsås eller grädde?

Ugn: 175 grader C.

ca 30-40 minuter.
(ca 8 pers)


100 gr smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker
100 gr blåbär


Smält smöret och rör ner sockret och äggen ett i taget.
Sist tillsätter du mjöl och vaniljsocker.
Häll smeten i en smord och mjölad form ca 20 cm i diam.
Strö över blåbären. (Jag hade lite hallon också eftersom mina blåbär tog slut)
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills kakan fått lite färg.
Det ska vara lite kletigt. Man får känslan av lite blåbärspaj /vaniljsås syndrom.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards