mammasmat

Direktlänk till inlägg 1 januari 2012

Halloncheesecake med vit choklad

Av Paula Engström - 1 januari 2012 10:43

Älskar man cheesecake och frukter så ska man prova på att göra den här. Jag tycker inte att det endast är en somrig rätt utan passar även vintertid. Idag finns det tillgång till frusna bär i affärerna så ta tillvara på godsakerna hela året om. Men det är klart. Vad går upp mot solmogna vildhallon egentligen?


Det här receptet kommer från tidningen Coop Mersmak nr 6/7 år 2009.

Halloncheesecake med vit choklad

10-12 portioner
Ugn: 175 grader C

Botten:

250 gram digestive kex

125 gram smör

Fyllning:

400 gram färskost

1,5 dl strösocker

2 ägg

1 citron (rivet skal)

2 dl hallon

100 gram vit choklad

3 dl creme fraiche

3 msk strösocker

Garnering:

2 dl hallon

Mixa kexen till bottnen, i en matberedare. Smält smöret och blanda det ihop med kexsmulet.
Smörj eller klä en springform (ca 25 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på bottnen och en bit upp på kanten.

Grädda i mitten av ugnen ca 5-7 minuter.

Vispa ihop färskost, socker, ägg och rivet citronskal med en elvisp tills det blir slätt.

Vänd ner hallonen.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, ca 30 minuter. Prova gärna med sticka för oftast kan du behöva öka tiden något.

Smält under tiden chokladen på låg effekt i micron eller i vattenbad.

Vispa ihop choklad, creme fraiche och socker.

Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt chokladblandningen över kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen igen ca 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten.

Garnera med färska hallon.

 



 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards