Direktlänk till inlägg 1 januari 2012
Älskar man cheesecake och frukter så ska man prova på att göra den här. Jag tycker inte att det endast är en somrig rätt utan passar även vintertid. Idag finns det tillgång till frusna bär i affärerna så ta tillvara på godsakerna hela året om. Men det är klart. Vad går upp mot solmogna vildhallon egentligen?
Det här receptet kommer från tidningen Coop Mersmak nr 6/7 år 2009.
Halloncheesecake med vit choklad
10-12 portioner
Ugn: 175 grader C
Botten:
250 gram digestive kex
125 gram smör
Fyllning:
400 gram färskost
1,5 dl strösocker
2 ägg
1 citron (rivet skal)
2 dl hallon
100 gram vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
Garnering:
2 dl hallon
Mixa kexen till bottnen, i en matberedare. Smält smöret och blanda det ihop med kexsmulet.
Smörj eller klä en springform (ca 25 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på bottnen och en bit upp på kanten.
Grädda i mitten av ugnen ca 5-7 minuter.
Vispa ihop färskost, socker, ägg och rivet citronskal med en elvisp tills det blir slätt.
Vänd ner hallonen.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, ca 30 minuter. Prova gärna med sticka för oftast kan du behöva öka tiden något.
Smält under tiden chokladen på låg effekt i micron eller i vattenbad.
Vispa ihop choklad, creme fraiche och socker.
Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt chokladblandningen över kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen igen ca 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten.
Garnera med färska hallon.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.