Direktlänk till inlägg 10 augusti 2012
Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna!
Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant!
ENKLA PHILADELPHIABULLAR I LÅNGPANNA
Ugn: 200 grader C i ca 15-20 minuter
Bulldeg:
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + 1 ägg till pensling
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
10-11 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 gram färskost av typen Philadelphiaost.
1 tsk malen kardemumma
Smält smöret i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt den bli fingervarm.
Lös upp jästen i vätskan.
Tillsätt ägg, socker och salt.
Häll i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen.
Arbeta degen en stund till. Jag körde med spatel.
Degen ska vara lös, nästan som smet.
Låt den jäsa i 30 minuter.
Platta sedan ut degen i en smord svart ugnsplåt. Använd gärna lite mjöl i handflatan eftersom degen är kletig.
Gör hål efter hur stora bullar du önskar skära. Förslagsvis 24-48 stycken.
Fördela fyllningen i hålen, ca 1 tsk i varje hål.
Låt jäsa i 15 minuter till.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 15-20 minuter på 200 grader C.Skär de avsvalnade plåtbullarna i X-antal bullar som du önskar.
Lycka till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.