mammasmat

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2012

Enkla Philadelphiabullar i långpanna

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15

Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna!

Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant!

ENKLA PHILADELPHIABULLAR I LÅNGPANNA


Ugn: 200 grader C i ca 15-20 minuter


Bulldeg:
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + 1 ägg till pensling
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:

150 gram smör

2 msk vaniljsocker

3 dl florsocker

100 gram färskost av typen Philadelphiaost.

1 tsk malen kardemumma

Smält smöret i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt den bli fingervarm.

Lös upp jästen i vätskan.

Tillsätt ägg, socker och salt.

Häll i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen.

Arbeta degen en stund till. Jag körde med spatel.

Degen ska vara lös, nästan som smet.

Låt den jäsa i 30 minuter.

Platta sedan ut degen i en smord svart ugnsplåt. Använd gärna lite mjöl i handflatan eftersom degen är kletig.

Gör hål efter hur stora bullar du önskar skära. Förslagsvis 24-48 stycken.

Fördela fyllningen i hålen, ca 1 tsk i varje hål.

Låt jäsa i 15 minuter till.

Pensla med ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i 15-20 minuter på 200 grader C.Skär de avsvalnade plåtbullarna i X-antal bullar som du önskar.

Lycka till.

   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:39


Den här kolapajen gjorde jag också till vår senaste tillställning. Receptet har jag fått från Josefine på jobbet. Den är ett Mecka för den sötsugna. Enkel och god dessutom.Underbar kolapaj. Den går bra att förbereda dagen innan. Den blir nästan änn...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards