Direktlänk till inlägg 31 mars 2012
Medelhavskyckling
Nu Jens kommer receptet på medelhavskyckling som du önskade. Det har tagit lite tid och det beror inte på att jag varit lat utan mer att jag prioriterat annat.
Ibland när man ska ha festligheter och man blir lite fler personer och man är heltidsarbetande så känns det som om man behöver göra det enkelt för mig. Det här är en bra rätt att kunna förbereda innan kalas.
Servera rätten med ris, gärna vildris då som jag tycker är lite mer matigt och så måste man ju ha en medelhavssallad till detta.
Nu till receptet.
Ugn: 225 grader C
1 kg kycklingfilé i bitar
1 pkt bacon
200 gr fetaost
1 ask cocktailtomater
varta oliver efter behav men de kan även uteslutas om man vill. Se till att oliverna är kärnfria bara.
Sås:
10 soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika eller (3 tsk torkad)
5 dl creme fraiche
5 dl grädde
3 vitlöksklyftor (pressade)
Bryn kycklingbitar, salta och peppra dem.
Knaperstek bacon.
Lägg allt i en ugnsfast form.
Blanda såsen och häll den över köttet.
Halvera tomater och smula till sist fetaost överst. Eller varför inte göra det enkelt för sig och köpa färdigtärnad fetaost och bara strö överst i formen.
Grädda i 15 minuter i 225 grader C.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.