Direktlänk till inlägg 6 april 2012
"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta.
Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara utan.
Den här Lax Janssonen blev så himla god så prova att göra den någon gång.
ca 4 personer
Ugn: 225 grader C.
ca 500 gram potatis av mjölig sort.
1 gul lök
200 gram gravad lax
0,5 dl hackad dill
salt efter behag (1 msk?)
svartpeppar efter behag (0,5 - 1 krm?)
ca 4 dl grädde
Skala och skär potatisen i tunna strimlor.
Skär laxen i strimlor.
Skala och hacka löken.
Varva potatis, lök och lax i en smord ugnsfast form. Glöm inte att salta och peppra mellan lagren.
Tänk på att laxen är en aning salt så du inte översaltar.
Häll på grädden men tänk på att hälla den lite vid sidan om så att du inte sköljer ner all kryddning i botten av formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter.
Garnera med färsk dill om du har det. Själv fick jag ta till frusen dill. Inte så snyggt men gott ändå.
Lycka till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.