mammasmat

Direktlänk till inlägg 6 april 2012

Lax Jansson

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08

"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta.
Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara utan.


Den här Lax Janssonen blev så himla god så prova att göra den någon gång.

ca 4 personer

Ugn: 225 grader C.


ca 500 gram potatis av mjölig sort.

1 gul lök

200 gram gravad lax

0,5 dl hackad dill

salt efter behag (1 msk?)

svartpeppar efter behag (0,5 - 1 krm?)

ca 4 dl grädde


Skala och skär potatisen i tunna strimlor.
Skär laxen i strimlor.

Skala och hacka löken.

Varva potatis, lök och lax i en smord ugnsfast form. Glöm inte att salta och peppra mellan lagren.
Tänk på att laxen är en aning salt så du inte översaltar.

Häll på grädden men tänk på att hälla den lite vid sidan om så att du inte sköljer ner all kryddning i botten av formen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter.

Garnera med färsk dill om du har det. Själv fick jag ta till frusen dill. Inte så snyggt men gott ändå.
Lycka till.
 

 
 
Ingen bild

Anne

12 april 2012 14:48

Det blev gott :) Tack för att du finns <3

Paula Engström

10 augusti 2012 08:37

Var så god. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:39


Den här kolapajen gjorde jag också till vår senaste tillställning. Receptet har jag fått från Josefine på jobbet. Den är ett Mecka för den sötsugna. Enkel och god dessutom.Underbar kolapaj. Den går bra att förbereda dagen innan. Den blir nästan änn...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards