mammasmat

Direktlänk till inlägg 1 april 2012

Gunnar Forsells Grappe dórs Bröd

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04

Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.

Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.


Egentligen bakas det på ett märkligt sätt men jag har provat att baka det på traditionellt sätt också och jag tycker det blir lika bra det. Receptet skrivs på det sätt det ska bakas.


Det blir 2 bröd eller 1 stort utav receptet.


Ugn: 225

Ingredienser:

ca 15 dl vetemjöl

6 dl vatten

50 gram jäst

1 1/3 msk salt


Ljumma vattnet till 37 grader C.

Blanda mjöl och vatten, knåda i 5-10 minuter.

OBS! Smula ner jäst först nu i degen. Tillsätt saltet och arbeta in väl!


Jäs övertäckt ca 45 minuter.


Dela och gör två fläter. Jäs övertäckt 30 minuter.

Dekorera med vallmofrön.

Grädda 30 minuter med 1 dl vatten i en plåtkopp som sätts i ugnen för att förångas.

Låt svalna UTAN duk.

 


 
 
Ingen bild

Jennie

1 april 2012 11:20

Åh tack, nu ska jag baka! :D

Paula Engström

6 april 2012 11:08

Kul att det kan glädja någon. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:39


Den här kolapajen gjorde jag också till vår senaste tillställning. Receptet har jag fått från Josefine på jobbet. Den är ett Mecka för den sötsugna. Enkel och god dessutom.Underbar kolapaj. Den går bra att förbereda dagen innan. Den blir nästan änn...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards