Direktlänk till inlägg 1 april 2012
Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.
Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.
Egentligen bakas det på ett märkligt sätt men jag har provat att baka det på traditionellt sätt också och jag tycker det blir lika bra det. Receptet skrivs på det sätt det ska bakas.
Det blir 2 bröd eller 1 stort utav receptet.
Ugn: 225
Ingredienser:
ca 15 dl vetemjöl
6 dl vatten
50 gram jäst
1 1/3 msk salt
Ljumma vattnet till 37 grader C.
Blanda mjöl och vatten, knåda i 5-10 minuter.
OBS! Smula ner jäst först nu i degen. Tillsätt saltet och arbeta in väl!
Jäs övertäckt ca 45 minuter.
Dela och gör två fläter. Jäs övertäckt 30 minuter.
Dekorera med vallmofrön.
Grädda 30 minuter med 1 dl vatten i en plåtkopp som sätts i ugnen för att förångas.
Låt svalna UTAN duk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.