Direktlänk till inlägg 7 januari 2012
Det här receptet är baserad på potatisrester. Vi tycker den är underbart god i vår familj. Påminner lite om köttfärssås och kokt potatis som min mamma bjöd på när jag var liten. Det var ju så att pappa alltid skulle ha potatis och inte pasta så då fick det bli som det blev. Jättegod i alla fall. Prova gärna.
Ugn: 250 grader C i ca 20 minuter.
Beräkna att detta räcker till ungefär 4 personer.
300 gram blandfärs
2 gula lökar
1 msk vetemjöl
1 burk krossade tomater (ca 400 gr)
1 msk tomatpuré
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
8-10 kalla kokta potatisar
2,5 dl vispgrädde
2 dl riven ost
Skala och hacka löken. Bryn den och köttfärsen i lite smör. Strö över mjölet och rör om.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar.
Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
Skala och skiva potatisen.
Blanda grädde och ost.
Varva köttfärsröra och potatis i en ugnssäker form.
Häll över ostgrädden.
Gratinera i ugn ca 20 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.