mammasmat

Direktlänk till inlägg 7 januari 2012

Rostbiffsallad

Av Paula Engström - 7 januari 2012 10:53

Den här salladen fungerar utmärkt som GI-rätt men observera att det är endast när potatisen fått stå till dagen efter. Samt minska lite på löken. Det ska man helst inte äta för det är "sött". Men jag har provat att GI en längre tid och då fungerade lite lök ändå.
Men om du funderar på att tänka "smalt" så är den här salladen utmärkt till det också. Obs att du egentligen tar de mängder du själv vill ha men det här är ursprungsreceptet.


2-4 portioner:
350 gr rostbiff

600 gr skalad kokt kall potatis

1 rödlök

romansallad eller ruccolasallad

ca 30 gr valfria oliver

kapris efter behag


Dressing:
30 gr olivolja

1 rejäl matsked dijonsenap

2 msk rödvinsvinäger

2 msk finhackad persilja

salt och peppar efter behag


Skiva rostbiffen i ca 2 cm breda strimlor. Det är vackrare om du låter dem ha lite längd.
Dela potatisen i munstora bitar. Skiva rödlöken tunt. Blanda ihop salladen med oliver och kapris.
Rör ihop dressingen och blanda allt i en stor skål.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards