Direktlänk till inlägg 7 januari 2012
Den här salladen fungerar utmärkt som GI-rätt men observera att det är endast när potatisen fått stå till dagen efter. Samt minska lite på löken. Det ska man helst inte äta för det är "sött". Men jag har provat att GI en längre tid och då fungerade lite lök ändå.
Men om du funderar på att tänka "smalt" så är den här salladen utmärkt till det också. Obs att du egentligen tar de mängder du själv vill ha men det här är ursprungsreceptet.
2-4 portioner:
350 gr rostbiff
600 gr skalad kokt kall potatis
1 rödlök
romansallad eller ruccolasallad
ca 30 gr valfria oliver
kapris efter behag
Dressing:
30 gr olivolja
1 rejäl matsked dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
2 msk finhackad persilja
salt och peppar efter behag
Skiva rostbiffen i ca 2 cm breda strimlor. Det är vackrare om du låter dem ha lite längd.
Dela potatisen i munstora bitar. Skiva rödlöken tunt. Blanda ihop salladen med oliver och kapris.
Rör ihop dressingen och blanda allt i en stor skål.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.