mammasmat

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2012

Hallongmaräng glass

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35

Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.

Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta emot studenten vid skolan, vara ren och fin och ta emot gästerna.

Det här är en av glassarna jag gjorde som vi bara plockade fram lite innan servering. När jag kom tillbaka med andra efterrätter hade till och med en av gästerna petat ner lite flaggor i den. Det är bra med företagsamma gäster. ;)

Jag är lite skeptisk mot köpta maränger eftersom de oftast inte innehåller några äggvitor alls utan är ersatta med något annat. Se ett av mina tidigare inlägg angående detta. Det går lätt att göra maränger själv någon dag innan. Piffa gärna till dem med röd karamellfärg också. Det blir piffigt och bra med hallonen i denna glass.

Egentligen hade det behövs någon skvätt glykossirap för att undvika kristalliseringen som ändå bildas i glassen men den är kanongod ändå. :)


Hallongmaräng glass

Det här behövs:
225 gram frysta hallon / eller färska.

4 dl Kelda vaniljsås
100 gram små maränger.

Garnering:

225 gram hallon

Vispa vaniljsåsen hårt och rör i hallonen.
Varva hallonsmeten med maränger i en rund form med löstagbara kanter.

Frys minst 4 timmar.
Garnera med hallon. Jag garnerade den här  redan innan jag frös den.
Lycka till.
 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:39


Den här kolapajen gjorde jag också till vår senaste tillställning. Receptet har jag fått från Josefine på jobbet. Den är ett Mecka för den sötsugna. Enkel och god dessutom.Underbar kolapaj. Den går bra att förbereda dagen innan. Den blir nästan änn...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards