mammasmat

Direktlänk till inlägg 3 juli 2011

Hot Chicken Pan

Av Paula Engström - 3 juli 2011 16:18

Tycker du att man kan äta stark mat trots att det är så varmt utomhus?
Det tycker jag.
Fantastiskt god men het och just hettan styr du själv genom att öka mängden kryddor i rätten.


Räcker till ca 3 personer.


350 gr kycklingfilé
Salt
Peppar
250 gr wokgrönsaker (frysta)
2 dl grädde
1 dl creme fraiche kokbar
2 msk sweet chilisås
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 grönsaksbuljong
1/2 dl salta jordnötter





Strimla kycklingfilén.
Stek den i smör och krydda med salt och peppar.
Tillsätt wokgrönsakerna och stek en lite stund.
Blanda grädde, creme fraiche, sweet chilisås, paprikapulver och cayennepeppar.
Slå i blandningen i pannan.
Smula i buljongen.
Låt det stå och småputtra ca 10 minuter.
Rör ner jordnötterna och låt dem bara bli varma.
Servera med ris och sallad.



 






 
 
Ingen bild

Annhelen

8 juli 2011 13:07

Riktigt god är den. Tog dock inga jordnötter eftersom Kevin är allergisk.

Paula Engström

29 juli 2011 08:37

Visst är den god!
Det har egentligen inte så stor betydelse om du tar bort dem. De ger ju liten skillnad i smaken men det behöver ju inte vara en nackdel heller. Det är säkert lika gott utan.

 
Ingen bild

Håkan Starck

9 januari 2012 20:25

Denna mat kan man äta ca 8 dagar i veckan så god är den. Tack Paula.

Paula Engström

18 februari 2012 11:22

Visst är den. Ska nog göra den i morgon. Mums. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards