Direktlänk till inlägg 3 april 2011
Någon gång i mitten av 80-talet blev jag bjuden på denna kycklinggryta av en tjej som heter Vicky. Därav namnet. :)
Den ska kryddas mycket med curry och tabasco. Det gör liksom hela rätten. Om du anser att det behövs mer så fega inte. Häll på. Tabasco är en gammal glömd krydda som är värd att prova tycker jag. Köp en flaska och ha stående. Hållbarheten är lång.
6 personer.
1 stor burk konserverade champinjoner
1 gul paprika
1 grönsalladshuvud
4-5 tomater
1 grillad kyckling
3 dl grädde
10-15 droppar tabasco
massor av curry
3 msk tomatpuré
maizenaredning efter behov
salt efter behov
Dela allt i mindre bitar.
Tag lite smör i botten av en kastrull. Lägg i kycklingen, massor av curry och sedan resten av grönsakerna. Låt koka upp. Häll i tabasco. Smaka av med salt och låt puttra ca 15 minuter.
Serveras med ris och sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.