Direktlänk till inlägg 25 april 2011
Den här marinaden är mycket god och ju längre du har köttet i marinaden dessto bättre. Jag hade förberett den här fläskfilén 8 timmar före grillning. Det gör inget om den görs redan dagen före. Ju tidigare desto bättre.
Mina fläskfiléer skar jag i mindre delar ca 5 cm långa. Allt för att de skulle få så mycket smak som möjligt men du kan naturligtvis göra helstäkt filé om du så önskar.
Det här receptet är till 3 fläskfiléer
0,5 dl kinesisk soja
1 dl olja
0,6 dl chilisås (typ ketchup)
0,6 rödvin eller rödvinsvinäger
0,5 dl vatten
0,25 dl honung
1 vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar
3 tsk salt
Skär fläskfiléerna i delar och lägg dem i plastpåse. Ta flera om varandra för säkerhets skull ifall någon läcker. Blanda samtliga ingredienser och häll detta i plastpåsen. Vänd påsen under dagen några gånger. Tänk på att inte grilla filéerna för hårt utan de ska vara ljust rosa invändigt. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.