mammasmat

Direktlänk till inlägg 8 maj 2011

Rabarbermazarin

Av Paula Engström - 8 maj 2011 18:20

Den här goda kakan är en blandning mellan mazarin och rabarberkaka och naturligtvis passade jag på att göra den just nu när jag gjort min första rabarberskörd för året.


Ugn: 200 grader C

Botten:
3 dl vetemjöl

3 msk strösocker

125 gram kallt smör

2 msk pressad citron


Fyllning:

350 gram rabarber

200 gram mandelmassa

100 gram rumsvarmt smör

1 citron, rivet skal

4 ägg

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Glasyr:

1 dl florsocker

ca 1 msk vatten


Bottnen:
Blanda mjöl och socker i matberedare. Tillsätt smöret i kuber. Mixa ihop till en smulig massa. Tillsätt citronsaften och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en osmord liten långpanna ca 20x30 cm. Nagga pajbottnen med en gaffel. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.


Fyllning:

Ansa och strimla rabarbern. Riv mandelmassan. Vispa ihop mandelmassa, smör och citronskal. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Fördela rabarbern i smeten.


Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan kallna.


Glasyr:

Blanda florsocker med vatten till en glasyr. Ringla glasyren över kakan strax före servering och skär den i bitar.

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards