mammasmat

Direktlänk till inlägg 15 maj 2011

Medelhavsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

Av Paula Engström - 15 maj 2011 13:54

Vilken underbar smak på biffar! Själv avgudar jag mat från medelhavet och dessa biffar är medelhavet personifierat. Beroende på om du "kör" GI eller "vanligt" så varierar du vad du serverar biffarna till. Själv serveras det helst ugnsbakade grönsaker till dem men denna dag har jag gjort en potatissallad med aioli i. Får se hur bra det går ihop. Biffarna är oavsett tillbehöret helt underbara.


Du får ut ca 10 mindre biffar på följande smet:

100 gram fetaost tärnas

3 tomater tärnas

500 gram nötfärs

1 paket gräslök fryst

1 ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

5 soltorkade tomater hackade

2 msk basilika hackad (färsk)

smör till stekning.


Blanda ihop samtliga ingredienser. Forma till små biffar och stek dem i ungefär 2 minuter på varje sida.

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards