Direktlänk till inlägg 15 maj 2011
Vilken underbar smak på biffar! Själv avgudar jag mat från medelhavet och dessa biffar är medelhavet personifierat. Beroende på om du "kör" GI eller "vanligt" så varierar du vad du serverar biffarna till. Själv serveras det helst ugnsbakade grönsaker till dem men denna dag har jag gjort en potatissallad med aioli i. Får se hur bra det går ihop. Biffarna är oavsett tillbehöret helt underbara.
Du får ut ca 10 mindre biffar på följande smet:
100 gram fetaost tärnas
3 tomater tärnas
500 gram nötfärs
1 paket gräslök fryst
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 soltorkade tomater hackade
2 msk basilika hackad (färsk)
smör till stekning.
Blanda ihop samtliga ingredienser. Forma till små biffar och stek dem i ungefär 2 minuter på varje sida.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.