mammasmat

Direktlänk till inlägg 12 mars 2011

Äkta vara - Tårtbottnar

Av Paula Engström - 12 mars 2011 20:52

Som jag tidigare nämt är jag lite anti mot vissa köpta bakverk. Bland annat då produkter av märket Hägges.

Hittade lite information om just tårtbottnar och Hägges:
  

Tårtbotten
Läs gärna själv på följande länk:
http://www.aktavara.org/guide.aspx?r_id=28801

Livsmedel S-U. 14 nov 2008.

En ganska skrämmande produkt. Två varianter är vanliga - sockerkaksliknande och marängliknande bottnar. En av de största är Hägges tårtbottnar laddade med bl.a glycerol, natriumpropionat, kaliumsorbat, polyglycerolestrar av fettsyror, mono- och diglycerider, 1,2-propylenglykolestrar av fettsyror toppade med ett antal andra E-nummer. 


Se upp för

tårtbottnar som verkar kunna ligga på hyllan hur länge som helst och marängbottnar som inte ens har någon äggvita i, som t.ex Nobelbagarn’s och Va’ Gotts bottnar som istället har förtjockningsmedel som ”fluff”.


Leta efter

tårtbottnar eller sockerkakor hos bagaren där du kan fråga.


Tips

Gör din egen (födelsedagarna kommer ju inte så ofta) det är ganska enkelt eller fråga din lokala bagare om råd.

 
 
Ingen bild

Wenche

12 mars 2011 21:25

Jag är inte för mycket för de köpta bottnarna av något slag. Har jag väldigt bråttom eller inte har mycket ork så gör jag ett par plåtar med rulltårta och har dem som "bottnar", då behöver man ju inte skära dem snyggt heller. Dessutom tar de ju inte så många minuter i ugnen heller :)). Tycker det finns många bakverk som luktar "kemiskt", tur att jag tycker det är så roligt att baka.
Underbar blogg med mycket smarrigt. Puss på dig.

 
Magdis

Magdis

13 mars 2011 14:46

Jag tror inte jag har sett det här märket, vad läskigt!!!

De bästa bottnarna som jag har hittat *latmask* är faktiskt Eldorado....

http://www.teskedsmamma.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards