mammasmat

Direktlänk till inlägg 27 mars 2011

Ajvar Relish-kyckling

Av Paula Engström - 27 mars 2011 16:26

Också denna är en snabblagad rätt som inte kräver någon planering mer än att man ser till att ha allt hemma och upptaget ur frysen. Me like! :D


Med snabblagad rätt menar jag att det inte kräver så mycket handhavande utav den som lagar maten. Däremot kan den ju stå och puttra för sig själv. Det kräver ju ingen energi av dig.


Kom på att det var ett tag sedan jag gjorde den och fick av Birgitta Holmqvist förslaget om att göra den igen. Tack.


Nu kör vi
4 personer

Ugn: 200 grader C i ca 30 minuter.


500-600 gram kycklingfilé

Vitpeppar

Salt

5 dl grädde

8 msk ajvar relish

5 msk tomatpuré

4 tsk oregano

12 körsbärstomater

2 dl riven ost


Bryn kycklingfiléerna i smör efter det att du skurit ner dem i mindre bitar.
Salta och peppra dem och lägg dem i en smord ugnsfast form.

Blanda grädde, ajvar relish, tomatpuré och oregano. Smaka av.
Häll blandningen över kycklingarna.
Fördela halverade tomater över såsen och strö över riven ost på toppen.


Servera med nykokt ris och sallad.


Nami nami.


 

 
 
Ingen bild

Kerstin Erlandsson

29 mars 2011 11:44

Hej Paula! Kanske en dum fråga men vad är ajvar relish för någonting? Är det en krydda eller vilken hylla ska man leta i?

Paula Engström

29 mars 2011 19:10

Hej Kerstin.
Ajvar Relish är en röra gjord på paprika, aubergine, vitlök mm. Den kan finnas bland utländska produkter. Inte asiatiskt utan mer medelhavs produkter.
Du behöver inte köpa en burk om du inte vill utan hämta hos mig. Man vet ju inte om ni gillar det. Jag har massor hemma.
Det finns i olika styrkor. Börja med mild och testa dig fram.
Bara kom. :)
/Paula

 
Ingen bild

Kerstin Erlandsson

4 april 2011 11:43

Hej Paula!
Hittade ajvar i mathyllan , så det blev denna rätt i lördags. Kan tala om att den blev jättegod och att hela familjen åt också. Till och med Rebecka, hon är väldigt kräsen i matväg.
På söndagen blev det Cillas pasta med kyckling (kyckling två dar i rad, så blir det ibland) och där vågade de inte smaka, eller om det berodde på att jag hade stekt hamburgare också i fall att. Men jag och Anders åt så det stog härliga till. Tack vare dig så blev det mat i helgen. Tack Tack!

Paula Engström

4 april 2011 19:01

Härligt! Mina barn hade också valt hamburgare om de fått detta som tillval. Kul att ni gillade det.
:)

 
Stina

Stina

12 april 2011 11:33

Låter väldigt gott. Tror du man göra det receptet fast byta ut kycklingen mot fisk? Nån fast vit fisk typ Hoki...

http://flygande-jakob-recept.se

Paula Engström

19 april 2011 19:28

Hejsan. Jag har svårt att få detta receptet till att passa fisk. Det är alltid svårt att veta hur smaken blir men varför inte prova. Problemet med fisk kan ju även vara att det blir överkokt. Men minimera tiden i motsvarande mån och testa. Det är kul om du skriver och talar om hur det blev. Lycka till.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards