Direktlänk till inlägg 27 mars 2011
Också denna är en snabblagad rätt som inte kräver någon planering mer än att man ser till att ha allt hemma och upptaget ur frysen. Me like! :D
Med snabblagad rätt menar jag att det inte kräver så mycket handhavande utav den som lagar maten. Däremot kan den ju stå och puttra för sig själv. Det kräver ju ingen energi av dig.
Kom på att det var ett tag sedan jag gjorde den och fick av Birgitta Holmqvist förslaget om att göra den igen. Tack.
Nu kör vi
4 personer
Ugn: 200 grader C i ca 30 minuter.
500-600 gram kycklingfilé
Vitpeppar
Salt
5 dl grädde
8 msk ajvar relish
5 msk tomatpuré
4 tsk oregano
12 körsbärstomater
2 dl riven ost
Bryn kycklingfiléerna i smör efter det att du skurit ner dem i mindre bitar.
Salta och peppra dem och lägg dem i en smord ugnsfast form.
Blanda grädde, ajvar relish, tomatpuré och oregano. Smaka av.
Häll blandningen över kycklingarna.
Fördela halverade tomater över såsen och strö över riven ost på toppen.
Servera med nykokt ris och sallad.
Nami nami.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.