Direktlänk till inlägg 25 april 2011
Till grillknytisen igår kväll hade jag även gjort kycklingspett med en marinad av mango chutney. Jag älskar det söta med det salta. Funderade på att en marinad med sweet chili är ju helt underbart god men den här var den jag gjorde. Den var god den också. :)
4 st kycklingfiléer skärs i mindre bitar.
Marinad:
2 dl mango chutney
1/2 dl olja
2 msk balsamvinäger
2 msk kinesisk soja
2 msk citronsaft
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlök
Ev salt
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär kycklingfiléerna i bitar så får de mer smak runt om när de läggs i marinaden.
Lägg kycklingdelarna i marinaden. Där ska de ligga minst 2 timmar men gärna mer. Ju längre de ligger desto mer sugs smaken in i köttet.
12-16 st grillspett av trä som läggs i vatten en längre tid.
Trä köttet på grillspetten. Grilla spetten eller stek i ugn cirka 225 grader i cirka 20 min eller stek i grillpanna.
Provsmaka något spett. Om du anser att det är för sött så salta något precis efter grillning.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.