mammasmat

Direktlänk till inlägg 8 maj 2011

Halloumi- och basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur o sås på Ajvar Relish

Av Paula Engström - 8 maj 2011 17:34

För att köra GI väljer du aldrig lättprodukterna utan som i detta receptet Creme Fraiche ska vara av den fetaste sorten.
Kokt bulgur har enligt www.glycemicindex.com ett GI-värde på 46, vilket innebär bra, långsamma kolhydrater precis som couscous.  

Jag som inte äter rejäla portioner delade kycklingfiléerna på hälften och fyllde dem som det anvisas i receptet nedan. Då behöver man inte känna att något går till spillo ifall man inte orkar äta upp.


Nu till receptet för 4 personer.

Ugn: 200 grader C.


600 gram kycklingfiléer

salt

svartpeppar

125 gram halloumiost

basilikablad

ca 8-16 skinkskivor, kallrökta eller lufttorkade.
(16 går det åt ifall man halverar filéerna)


Ajvar relishsås:

2 dl creme fraiche

1 dl ajvar relish, mild

1 vitlöksklyfta

2 krm salt


Bulgur:

3 dl bulgur

6 dl vatten

1 tsk salt

200 gram squash

5 salladslökar

olivolja till stekning


Skär en ficka längs med filén. Salta och peppra runt om. Skär osten i stavar. Lägg dem tillsammans med basilikablad i fickan på filén. Vira runt skinkskivor. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Stek kycklingen i mitten av ugnen ca 20-25 min tills innertemperaturen är 68 grader C.


Blanda samman ingredienserna till såsen. Den kan serveras kall eller varm.


Koka upp vatten och salt. Häll i bulguren och koka ca 15 minuter under lock på svag värme tills vätskan kokat in. Tärna under tiden squashen och skiva salladslöken. Fräs squashen i några minuter i olja. Tillsätt löken och låt den fräsa med någon minut. Salta.
Blanda fräset med den färdigkokta bulguren.


Serveras med sallad o bröd.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards