Direktlänk till inlägg 8 maj 2011
För att köra GI väljer du aldrig lättprodukterna utan som i detta receptet Creme Fraiche ska vara av den fetaste sorten.
Kokt bulgur har enligt www.glycemicindex.com ett GI-värde på 46, vilket innebär bra, långsamma kolhydrater precis som couscous.
Jag som inte äter rejäla portioner delade kycklingfiléerna på hälften och fyllde dem som det anvisas i receptet nedan. Då behöver man inte känna att något går till spillo ifall man inte orkar äta upp.
Nu till receptet för 4 personer.
Ugn: 200 grader C.
600 gram kycklingfiléer
salt
svartpeppar
125 gram halloumiost
basilikablad
ca 8-16 skinkskivor, kallrökta eller lufttorkade.
(16 går det åt ifall man halverar filéerna)
Ajvar relishsås:
2 dl creme fraiche
1 dl ajvar relish, mild
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
Bulgur:
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 tsk salt
200 gram squash
5 salladslökar
olivolja till stekning
Skär en ficka längs med filén. Salta och peppra runt om. Skär osten i stavar. Lägg dem tillsammans med basilikablad i fickan på filén. Vira runt skinkskivor. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Stek kycklingen i mitten av ugnen ca 20-25 min tills innertemperaturen är 68 grader C.
Blanda samman ingredienserna till såsen. Den kan serveras kall eller varm.
Koka upp vatten och salt. Häll i bulguren och koka ca 15 minuter under lock på svag värme tills vätskan kokat in. Tärna under tiden squashen och skiva salladslöken. Fräs squashen i några minuter i olja. Tillsätt löken och låt den fräsa med någon minut. Salta.
Blanda fräset med den färdigkokta bulguren.
Serveras med sallad o bröd.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.