Direktlänk till inlägg 15 maj 2011
Ibland känns det som om jag lagar mat bara för att jag måste laga mat. Jag vill inte påstå att jag det är tråkigt utan mer som att jag måste prova på om det smakar gott eller inte. Den här rätten var säkert onödig och svår att hantera eftersom den inte kan frysas ner. Men jag får väl bjuda hem någon till mig som får äta upp det jag lagat. ;)
6 personer
Ugn: 175 grader ca 60 minuter eller tills potatisen känns mjuk.
500 gram köttfärs
1 stor purjolök (strimlas)
200-250 gram färska champinjoner (skivas) eller 1 burk skivade champinjoner.
1 msk vetemjöl
1 msk senap
150 gram rökt skinka
1,5 dl köttbuljong
10 stora potatisar (skivade)
3 dl grädde
3 dl riven ost
salt
svartpeppar
Strimla purjo, skiva potatis och tärna skinkan.
Bryn purjo och svamp, tillsätt köttfärsen. Bryn.
Pudra över mjölet och rör om.
Tillsätt senap, skinka, buljong och smaka av med salt och eppar.
Varva potatis, färs och ost. Spara lite ost till topping. Potatis överst.
Slå på grädden och strö över riven ost överst.
Grädda i mitten av ugnen.
Servera med grönsallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.