mammasmat

Direktlänk till inlägg 6 februari 2011

Black & White kladdkaka

Av Paula Engström - 6 februari 2011 06:45

Blev så sugen i går kväll på en kladdkaka jag gjorde för ett år sedan. Min yngsta dotter har tjatat om att jag ska göra den igen för den var ju så himla god. Eftersom hon kommer hem först idag från en övernattning, blir det en liten trevlig överraskning för henne. 


Ja, i brist på annat, för att bli lite gladare efter Tradera tjafset och i väntan på Mello tog jag tag i den angenäma uppgiften att baka Black & White kladdkaka.


Nedan följer receptet till den.
Ugnstemp på 185 gr C.


150 smör

3 dl socker

1 dl kakao

2 ägg

2 dl mjöl


Smält smöret och rör i sockret, låt smälta ihop.
Blanda i de torra ingredienserna. Rör ner 1 ägg i taget.
Häll över smeten i bröad form med löstagbara kanter.


Grädda i 20 minuter.
Ställ för att svalna utan kant.


Glasyr:
1 dl grädde
50 gr smör
300 gr vit choklad (Jag älskar Fazers vita)
ev. 2 dl hackade eller hyvlade nötter (rostade eller råa)


Koka upp grädde och smör under omrörning.
Tag kastrullen från plattan och rör i chokladen så den smälter.
Sätt på kakformskanten som nu är oljad med rapsolja ex. så släpper kakan lättare.
Häll smeten över kakan. Ställ kakan i kylen så att överdraget stelnar.


Servera gärna med vispad grädde.


  

 
 
anitabirgitta

anitabirgitta

6 februari 2011 07:29

Ser gott ut med dina recept...fin blogg titta gärna in på min

http://anitabirgitta.bloggplatsen.se

Paula Engström

6 februari 2011 09:19

Vilken fin blogg du har!
Smakfull, verkligen. Me like!

 
anitabirgitta

anitabirgitta

6 februari 2011 07:29

Ser gott ut med dina recept...fin blogg titta gärna in på min ha en fin söndag

http://anitabirgitta.bloggplatsen.se

Paula Engström

6 februari 2011 09:15

Tack för inspirationen.
Och tack, jag tar gärna inviten till din blogg.
Ha en bra dag.

 
Ingen bild

Åsa, Jens & Linus

6 februari 2011 07:35

Mums, vad den såg god ut!

Paula Engström

6 februari 2011 09:14

Den är god och den är söt och den är mastig. Men om man äter lite så är det underbart god.

Men det är ju det där lilla som är som pricken över i:et, eller? :)

 
Ingen bild

Annhelen

7 februari 2011 18:10

Den ska jag baka till helgen. Vilken jätte bra blogg du har.

Paula Engström

7 februari 2011 18:52

Kul att du tycker att den är bra.
Jag vet egentligen inte hur en blogg ska vara så jag bara kör. Hehe...

Förresten. Hoppas att du tycker om kladdkakan. Här hemma älskar de den. :)

 
Olivia

Olivia

24 september 2011 10:30

Åh, den här ska jag baka.. Åt något liknande på en resturang i somras och fick mersmak.. Googlade lite och hittade hit!

Mvh/ Olivia

http://vidmittskrivbord.blogg.se

Paula Engström

16 oktober 2011 07:39

Den är fantastiskt enkel att göra och fantastiskt god om man är en som gillar sött. Lycka till med den.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards