mammasmat

Direktlänk till inlägg 7 februari 2011

Lindströms frestelse

Av Paula Engström - 7 februari 2011 18:39

Herre gud vad mätt jag är!


Jag var ju tvungen att provlaga denna rätt och sedan provsmaka. Den är verkligen god. Jag som trodde att den inlagda rödbetan skulle sticka ut med sin ättika bi ton men icke. Den blev en pikant liten touché i det hela.


Jag använde mig av Kvibille Ädel ost i denna formen. Nästa gång ska jag prova saltgurka. Det är sältan man vill åt. Potatisen suger åt sig en hel del så det krävs en hel del sälta som tillförs. Det är säkert lika svårt att få till det med just sältan precis som det är i Janssons frestelse. Ja, just det. Jag hade inte Kelda ostsås hemma så jag tog riven ost och desto mer grädde. Väljer man ostsåsen så får man minska på saltet eftersom det är salt i sig. Nog om salt snack.


Ja, jag vet att det inte är någon smalmat men nu så här vintertid behöver vi lite extra för att hålla värmen. Efter påsk börjar vi med grillen eller?


Här kommer receptet.


750 gr strimlad potatis
2 dl hackad lök
300 gr nötfärs
2 msk salt (jag tar betydligt mer för jag är saltoman)
2 krm grovmalen svartpeppar
3 dl strimlade inlagda rödbetor
70 gr ädelost alternativt
1 stor saltgurka strimlad
3 dl kelda ostsås
3 dl grädde
1 dl skorpmjöl

Stek köttfärs och lök.
Salta och peppra.
Strimla potatis och rödbetor.


  


Lägg strimlad potatis i botten av en ugnsfast form.
Lägg däröver de strimlade rödbetorna.
Smula över ädelost eller saltgurka som strimlats.
Lägg nu köttfärs och lök fräset över rödbetorna.
Översta lagret ska vara strimlad potatis.


Häll kelda ostsås och grädde.
Strö över ströbröd.


Formen ställs i ugn 225 grader C i ca 1 timme.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards