mammasmat

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2011

Bounty toppar

Av Paula Engström - 16 oktober 2011 10:45

Bounty topparna är helt gudomliga om du gillar Bounty eller kokos vill säga. Jag bjöd på dem på jobbet och det var många som tyckte de smakade jättegott. Någon sa att deras smakade för mycket smör. Tipset är att ta lite mindre smör nästa gång du gör dem. Smaken är som baken. Därför gör jag ett ungefärlig mängd smör i receptet. Själv tar jag den större mängden.

Bounty toppar
ca. 30 st


200 gram kokos (1 påse)

4 dl florsocker
50-75 gram smör

6 msk grädde

200 gram choklad (minst)


Blanda kokos med florsocker, smält smör och grädde. Rör ihop smeten.
Låt smeten stå övertäckt i kylskåpet en stund så den stelnar.
Rulla därefter till små bollar och ställ tillbaka i kylskåpet. Det är inte nödvändigt men det är lättare att de håller ihop när man sedan ska doppa dem i chokladen som du smälter.

Tips. Om du smälter chokladen i microvågsugn så kör 30 sek och blanda chokladen väl och så gör du så tills chokladen smält. Det är lätt att den blir grynig ifall du kör den för hårt i micron.

Lägg gärna topparna i små formar. Denna gång (på bilden) hade jag inga hemma så jag ställde dem på fat att stelna. Förvara topparna i kylskåpet.

Perfekt till att bjuda på ljuspartyn eller andra små tillställningar.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards