Direktlänk till inlägg 16 oktober 2011
Bounty topparna är helt gudomliga om du gillar Bounty eller kokos vill säga. Jag bjöd på dem på jobbet och det var många som tyckte de smakade jättegott. Någon sa att deras smakade för mycket smör. Tipset är att ta lite mindre smör nästa gång du gör dem. Smaken är som baken. Därför gör jag ett ungefärlig mängd smör i receptet. Själv tar jag den större mängden.
Bounty toppar
ca. 30 st
200 gram kokos (1 påse)
4 dl florsocker
50-75 gram smör
6 msk grädde
200 gram choklad (minst)
Blanda kokos med florsocker, smält smör och grädde. Rör ihop smeten.
Låt smeten stå övertäckt i kylskåpet en stund så den stelnar.
Rulla därefter till små bollar och ställ tillbaka i kylskåpet. Det är inte nödvändigt men det är lättare att de håller ihop när man sedan ska doppa dem i chokladen som du smälter.
Tips. Om du smälter chokladen i microvågsugn så kör 30 sek och blanda chokladen väl och så gör du så tills chokladen smält. Det är lätt att den blir grynig ifall du kör den för hårt i micron.
Lägg gärna topparna i små formar. Denna gång (på bilden) hade jag inga hemma så jag ställde dem på fat att stelna. Förvara topparna i kylskåpet.
Perfekt till att bjuda på ljuspartyn eller andra små tillställningar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.