mammasmat

Direktlänk till inlägg 3 juli 2011

Krämig pastasallad med kyckling och fetaost

Av Paula Engström - 3 juli 2011 19:23

För heta dagar för den som inte gillar heta rätter passar en ljummen eller kall krämig pastasallad utmärkt.

Den är matig eftersom den innehåller både kyckling och bacon och du kan blanda i pesto dessutom om du så önskar. För den som inte är förtjust i pesto smakar den utmärkt ändå.

Hemma hos mig har mina flickor fixat denna sallad medans jag var på arbetet. Även de var nöjda med resultatet.


ca 6 personer


500 gram pasta (ex. pastapenne eller skruvar)

2 dl creme fraiche

3 dl gräddfil

1 stor grillad kyckling

3 pkt bacon

1 liten purjolök

2 röda paprikor (eller annar färg om du inte har röda)

200 g fetaost

1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar


Pesto gjord på basilika (kan köpas i affär):
3 vitlöksklyftor

1 kruka basilika

50 g pinjenötter

1 dl olivolja

100 g riven färsk parmesanost

2 krm salt


Koka pastan, spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med creme fraiche och gräddfil.


Blanda ner peston i pastan om så önskas.

Skär kycklingköttet i bitar.

Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.


Ansa och finstrimla purjolöken.

Kärna ur och skär paprikan i bitar.

Skär fetaosten i små tärningar.


Blanda ner allt i pastan.


Garnera med salladsskott & oregano. Servera med färsk baguette o ev. sallad.

 

 
 
Ingen bild

Christina

4 augusti 2011 23:01

vilka mumsiga recept

Paula Engström

5 augusti 2011 09:22

Tack Christina.
Det är bara synd att man inte hinner lägga upp alla på en gång men det kommer vartefter när tid ges. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards