mammasmat

Direktlänk till inlägg 29 juli 2011

S´mores paj - krämig amerikansk paj

Av Paula Engström - 29 juli 2011 08:38

Om du älskar smaken av choklad och sött, gillar seghet och klet, så är den här just till dig.


Vad är en Smore?

 

En smore eller "s'more" är en upplevelse, populär i Nordamerika, som vanligtvis tillagas över öppen eld. S'mores skapas genom att stapla en marshmallow och en kvadrat med choklad mellan två Graham crackers och värmer desserten smörgås tills marshmallow och choklad smälta delvis. S'mores entusiaster har i allmänhet speciella knep som de använder för att skapa den perfekta behandla. Till exempel, istället för att värma hela s'more kan man helt enkelt steka marshmallow på en käpp och sedan lägga till det i choklad och kex Graham.


Den här pajen är en stor typ av S´more kan man säga. Jag hittade receptet av en händelse när jag letade efter något på nätet. Ibland har man tur.


Nu till receptet:

Pajen räcker till ca 15 personer eftersom den är så pass mäktig.

Ugn: 175 grader C ca.30-35 minuter


110 gram rumstempererat smör

0,6 dl muskovadoocker (eller farinsocker

socker

1,25 dl strösocker
1 stort ägg eller 2 små ägg
1 tsk vaniljsocker

3,3 dl vetemjöl

8 digistivekex
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
150 gram ljus mjölkchoklad
200 gram mörk choklad
marshmallows


Smöra en ugnssäker form, ca 20 x 20 cm



Vispa ihop smör och socker lite lätt. Tillsätt ägg och vaniljsocker.
Mixa sönder digistivekexen till pulver i t.ex en matberedare, tillsätt mjöl, bakpulver och salt och rör om.
Tillsätt smör blandningen och mixa till en deg.


Dela på degen och pressa ner den ena delen i den smörade formen. Det ser kanske tunt ut men det kommer att jäsa.


Hacka chokladen i ganska stora bitar och blanda med varandra, lägg ut den över hela botten.


Häll på marshmallows som du skurit ner i mindre bitar.





Ta den resten av degen och gör små tunna plattor och täck marshmallowsen. Det gör inget om det inte täcker precis överallt, den jäser ut sig.


Baka i ca 30- 35 minuter i ugn, tills den får lite färg på sig. Om det blir brunt för snabbt så täck den med lite aluminium folie.




Obs. Pajen ska svalna innan den skärs upp.

Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

 


 


 
 
Ingen bild

lotta

29 juli 2011 09:56

För en söt tand som jag låter detta underbart gott.
Måste testa detta :o)

Paula Engström

30 juli 2011 21:29

Om du gillar sötsaker så är detta heaven för dig. Värt ett test. Lycka till.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards