Direktlänk till inlägg 10 december 2011
Morotslåda är ytterligare en rätt som äts på julbordet i finland. Den är sötare i smaken så den passar utmärkt till prinskorvar och köttbullar. Prova vettja.
Utav denna sats får du ut 4 st aluminiumformar som är 1,5 liter stora. De går utmärkt att frysa. Tänk bara på att inte fylla dem ända upp till kanten eftersom de sväller i ugnen.
Ugn: 200 grader C
300 gram morot
4 dl färdig risgrynsgröt (utan kanelsmak)
1 ägg
0,5 dl grädde
1 msk socker
1 krm riven muskot
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Smörj formarna.
Skala och riv morötterna, samt riv muskot.
Blanda ner detta i risgrynsgröten tillsammans med socker, salt, vitpeppar, ägg och grädde.
Strö lite ströbröd uppe på formarna och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.