mammasmat

Direktlänk till inlägg 3 april 2011

Panacotta cake med lingon

Av Paula Engström - 3 april 2011 07:22

Det här typ av panacotta gjord i stor pajform. Egentligen enkel att göra men det som krånglar till det är gelatinbladen. Men frukta inte! Följ bara instruktionen. Hihi..


När jag provade fram det här receptet så kom jag fram till att jag tyckte crispet i botten av kakan behöver det vara lite fylligare, så jag har ökat  mändgen till min smak. Om du anser att det är för mycket crisp så minska mängden. Prova dig fram. Var inte rädd.


10 personer.


Botten:
5 dl havregryn

100 gram smör

1,5 dl farinsocker


Fyllning:
6 gelatinblad

4 dl vispgrädde

500 gram kvarg (kesella)

1 dl strösocker

4 tsk vaniljsocker

3 msk citronsaft


Topping:
2 gelatinblad

200 gram färska lingon

0,5 dl vatten

2 msk socker

2 msk citronsaft


Täck botten i en löstagbar form ca 24 cm i diam, med plastfolie.


Rosta havregrynen i en stekpanna, en liten stund. Tillsätt smör och farinsocker.
Värm upp det igen så att blandningen blir krispig. Låt svalna. Bred ut detta i botten på formen.


Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa grädden.
Rör ihop kvarg (kesella) med socker och vaniljsocker. Se till att sockret löst sig.
Pressa citronsaften, värm den och rör ner gelatinbladen i den så de löser sig. Häll ner blandningen i kvargen och rör om tills det blandat sig. Tillsätt grädden.
Häll fyllningen i formen över krispet.


Lägg gelatinbladen för toppingen i kallt vatten ca 10 minuter.
Krossa de färska lingonen. Tillsätt vatten och socker. Värm citronsaften och rör ner gelatinbladen i den så de löser sig. Häll blandningen i lingonröran. Rör om väl. Bred ut toppingen över fyllningen.


Låt stå minst 4 timmar i kylskåp innan servering.


OBS! Lösgör kanterna från formen med ett smalt verktyg så att det lossnar snyggt.

Lycka till.
 






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards