mammasmat

Direktlänk till inlägg 6 april 2011

Piimäkakku - Filmjölkskaka

Av Paula Engström - 6 april 2011 18:13

Jag vet att det låter märkligt men piimäkakku betyder egentligen filmjölkskaka på finska. Bli inte rädd! Den är god och smakar inte alls filmjölk. Filmjölken gör att den blir saftig och god.


Du kan med detta receptet börja laborera lite själv. Tex kan du göra en morotskaka utav den.


Min mamma gjorde denna kakan ofta. Antagligen för att den är enkel och billig och hon sa alltid att ju äldre filmjölken är desto bättre blir kakan. Så är det säkert. Det mammor säger är alltid rätt, eller hur?


Nu till receptet.


Ugn: 225 grader C


3 kkp (kaffekoppar) filmjölk

1,5 tsk bikarbonat

3 kkp strösocker

5 kkp mjöl

1 kkp smör (150 gram)

1 tsk kanel (kan uteslutas om man så önskar)


Blanda filmjölk och bikarbonat väl. När det stått en stund så blandar man i resten.

Alltsammans hälles i stor ugnsform. Den behöver inte vara smord.

Håll koll på kakan för den börjar bli klar när kanterna lossnar från formen. Stick med provsticka för säkerhets skull.


Göttigt!
 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards