mammasmat

Direktlänk till inlägg 12 juni 2011

Köttfärspaj med tacosås

Av Paula Engström - 12 juni 2011 11:37

Nu är det sommar och då ska det vara enkelt. Man har inte tid att stå i köket. För mig som är en mamma med många bollar i luften emellanåt måste det finnas enkla lösningar.


Den här pajen får en aning sting av just tacosåsen som är av mediumstyrka. Vill du ha ännu mer sting så ta den starka såsen. Pajen passar perfekt till matlådan på jobbet med en fräsch sallad till. Ta gärna lite färska lökringar också som ger sötma till den starka salta pajen. Lycka till.


Ugn: 200 grader
Ca 4 portioner


Pajdeg:
3 dl vetemjöl

125 gram smör

5 soltorkade tomater i marinad (gärna i balsamvinäger).

Hacka samman vetemjöl, smör och soltorkade tomater i matberedaren. I vanliga fall brukar man ha 1 msk vätska i pajdegen men inte i denna. Tryck ut pajdegen i en form ca 24 cm i diameter. Blöt händerna med kallt vatten så går det enklare. Plasta formen och ställ i kylen i ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.


Fyllning:
300 gram nötfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1msk olivolja

salt

svartpeppar

1 burk tacosås mediumstark


Fräs nötfärsen, den hackade löken och den hackade vitlöken i en stekpanna med olja tills färsen smulat sig och är brynt. Salta och peppra. Tillsätt tacosåsen, rör om och lägg över i pajskalet.


Äggstanning:

1 dl grädde

3 stora ägg

salt

svartpeppar


Vispa grädde och ägg i en bunke. Salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och rör med en gaffel så att smeten fördelar sig i färsröran.


Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards