Direktlänk till inlägg 12 juni 2011
Risoni är en pastasort som ser ut som ris. Den här pastasalladen är till för dig som älskar olivoljans pikanta smak och basilika samt inte vill ödsla tid i köket.
0,75 pkt Risoni (Barilla) kokas enligt anvisning (som pasta i mycket vatten)
1 röd paprika tärnas
1-2 salladslökar hackas eller 1 purjolök i ringar)
1 ask cocktailtomater skärs i halvor
100-150 gram fetaost smulas
Gör en dressing av
1 dl olivolja
1 basilika krukas blad hackas
1 vitlöksklyfta hackas
0,5 tsk salt efter behag
0,25-0,5 tsk nymald svartpeppar eller efter behag.
Blanda allt till en enda sallad, så även dressingen.
Stek halloumi ost och servera till samt sallad och bröd.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.