Direktlänk till inlägg 25 juni 2011
Den här sillröran har min syster Pia gjort i åratal. Hon i sin tur fick den av sin svärmor. Det är inget gammalt recept som gått i arv, det kan man se på innehåller men jäklar vad god den är! Verkligen värd att prova, speciellt att bara ta fram en het sommardag till nypotatis och knäckebröd. Vips så var lunchen klar. Eller varför inte på grovt bröd som nattamacka?
Pias sillröra
ca.8 portioner
700 gr matjessill
2 dl majjonäs
2 dl gräddfil
1 dm purjolök
1 knippe persilja
1 knippe dill
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
2 tsk dragon
vitpeppar efter smak
Skär sillen i mindre bitar, inte för smått. Hacka purjolök, persilja, lök och dill. Pressa i vitlöken. Samtliga ingredienser blandas ihop.
Gör gärna röran 1-2 dygn i förväg så den hinner dra.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.