mammasmat

Direktlänk till inlägg 25 juni 2011

Mazarinsnittar

Av Paula Engström - 25 juni 2011 19:26

En mazarinälskare som jag kan inte motstå att på ett enkelt och smidigt sätt få fram en hel drös med läckra mazariner utan så mycket pill som det är när man gör mazariner i form. Det här receptet känns som om det är 100 år gammalt men så är det nog inte. Men det är ungefär 20 år sedan jag började göra dem första gången.

Av det här receptet får man ut ca 30 stycken snittar.

Ugn: 200 grader C i ca 20 minuter.


Mazarinsnittar

Mördeg:

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 dl strösocker

100 gr margarin

1 ägg


Fyllning:
200 gr mandelmassa

2 ägg

50 gr smör

5 rivna bittermandlar (eller bittermandelessens)


Glasyr:

2 dl florsocker

1,5 msk vatten


Blanda ingredienserna till mördegen.

Lägg degen kallt för att vila medan fyllningen görs.

Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Blanda den med äggen, fettet och bittermandeln. Rör blandningen tills den blir slät.


Platta ut mördegen i botten på en långpanna 20x30 cm.

Bred ut fyllningen över mördegen och grädda i ugn vid 200 grader i ca 20 minuter.
Låt kallna.
Rör samman glasyren och bred den på kakan.

Skär kakan i 3-kanter.

 

 
 
Ingen bild

Wenche

25 juni 2011 19:56

låter jättesmidigt och riktigt mumsigt. Måste testa dessa.

Paula Engström

29 juni 2011 05:42

Gör det. Om du gillar mazariner så är dessa enkla att göra. Lycka till. :)

 
Ingen bild

Annhelen

3 juli 2011 14:00

Bakade dessa idag, jättegoda

Paula Engström

3 juli 2011 16:26

Visst är de och så enkelt att göra om man jämför med vanliga mazariner. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards