Direktlänk till inlägg 25 juni 2011
En mazarinälskare som jag kan inte motstå att på ett enkelt och smidigt sätt få fram en hel drös med läckra mazariner utan så mycket pill som det är när man gör mazariner i form. Det här receptet känns som om det är 100 år gammalt men så är det nog inte. Men det är ungefär 20 år sedan jag började göra dem första gången.
Av det här receptet får man ut ca 30 stycken snittar.
Ugn: 200 grader C i ca 20 minuter.
Mazarinsnittar
Mördeg:
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl strösocker
100 gr margarin
1 ägg
Fyllning:
200 gr mandelmassa
2 ägg
50 gr smör
5 rivna bittermandlar (eller bittermandelessens)
Glasyr:
2 dl florsocker
1,5 msk vatten
Blanda ingredienserna till mördegen.
Lägg degen kallt för att vila medan fyllningen görs.
Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Blanda den med äggen, fettet och bittermandeln. Rör blandningen tills den blir slät.
Platta ut mördegen i botten på en långpanna 20x30 cm.
Bred ut fyllningen över mördegen och grädda i ugn vid 200 grader i ca 20 minuter.
Låt kallna.
Rör samman glasyren och bred den på kakan.
Skär kakan i 3-kanter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.