Direktlänk till inlägg 5 mars 2011
Detta receptet har jag nog hittat i tidningen Laga Lätt en gång i tiden. Det känns väldigt lätt i alla fall. Hihi...
Jag som älskar sås har naturligtvis ökat på mängden en aning men man gör som man vill. Men ska jag vara riktigt ärlig så är det snyggare när inte allt badar i sås, eller hur?
Jag hade inte Kelda ostsås hemma så jag blandade ihop Cantadou Basilika med grädde, mjölk och riven ost. Fungerade alldeles utmärkt. Man tager vad man haver.
De knaperstekta baconen åkte med in i ugnen hos mig istället för att lägga på dem efteråt. Det är ju snyggare att strö över det i slutet men ibland så får man bara skjutsa in i ugnen och glömma resten. Vill man bli av med disken så vill man. ;)
Ugn: 225 grader C i 20 minuter.
250 gr fryst bladspenat
1 gul lök
1 msk smör
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljong
0,5 - 1 tsk sambal oelek
8 färska lasagneplasttor
2,5 dl Kelda ostsås
1 pkt bacon
Tina spenaten och pressa ut vattnet.
Skala och hacka löken, fräs den i smör i gryta.
Rör i spenat, tomatkross, smulad buljong samt sambal oelek.
Låt koka 2 minuter.
Varva lasagneplattor och grönsaksröra i ugnssäker form.
Häll över ostsåsen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter
Strimla baconet, stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Strö det över den färdiga pastagrängen.
Servera med sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.