Direktlänk till inlägg 12 mars 2011
Jag har inte varit så aktiv här på bloggplatsen nu under två veckor tid. Däremot är det precis tvärtom i det verkliga livet.
Alltså har jag inte latat mig utan jag har bakat och stått i som vanligt. (Det luktar skryt) ;)
Dessa recept kommer jag att lägga ut vartefter när jag har tid.
I dagarna har jag kalas/fest på gång så nu jäklar. Först ut är det Hasselnötsbrownies. Min man påstår att denna kaka var en gastronomisk höjdpunkt tillsammans med sötad grädde. Det går säkert bra med vanlig vispad grädde utan sötning.
Baka och njut.
Brownie :
150 g smör
150 g grovhackad Fazer ögon mörk choklad
1 3/4 dl socker
2 ägg
1 äggula
2 msk Fazer ögon kakao
1/3 tsk salt
2 dl vetemjöl
3 ½ dl hela rostade hasselnötter
Philadelphiakräm:
125 g philadelphiaost
2 dl florsocker
125 g smör
2 tsk citron
Brownie:
Smält smöret. Slå det över den hackade chokladen. Blanda i resterande ingredienser i nämnd ordning. Stryk ut ett jämnt lager ca 1 cm på en plåt med papper ca 20x30 cm.
Grädda i 200° ca 8 min, den ska kännas kladdig.
Låt kallna.
Philadelphiakräm:
Vispa upp rumsvarmt smör och florsocker. Tillsätt philadelphiaost och citron, vispas luftigt.
Stryk sedan på brownien. Skär upp i fyrkanter.
Det du inte gör åt går att frysa in.
Njut av livet! :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.