Direktlänk till inlägg 12 mars 2011
Lovade min dotter Alice att jag skulle lägga ut recept och bild på hennes Cupcakes som hon bakat idag.
Formarna är stora muffins formar och då kräver det att du har lite mer koll på tiden eftersom de krävs längre baktid på dem. Testa med provsticka om du är osäker.
Så här är de nu.
5 dl vetemjöl
100 g margarin
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 dl socker
2 dl mjölk
Glasyr:
1,5 dl florsocker
1 msk vatten
karamellfärg
Sätt ugnen på 225 grader och ställ fram muffinsplåten och ställ i formarna.
Smält margarinet i en form och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och smaktillsats.
Vispa samman strösocker och ägg (vispa länge).
Rör försiktigt ned mjölblandningen tillsammans med smaktillsatsen i bunken med äggen.
Rör ned det smälta margarinet. Tillsätt mjölk i blandningen. Fyll upp pappersformarna som ni ställt i muffinsplåten ungefär 2/3.
Ställ plåten i mitten av ugnen på 225 grader, grädda någon minut och ta sedan ut dem när en hinna har börjat bildas. Vid stora muffinsformar ställ gärna plåten i nedre delen av ugnen.
(Om ni gör Amerikanska muffins får ni använda en provsticka då de behöver lite mer tid).
Glasyren blandas till genom att du häller vatten i florsockret och rör om. Är den för tunn så häll i mer florsocker. Här måste du känna av själv, vad som är lagom. Gärna tjockare glasyr så det inte rinner iväg för dig. Välj valfritt strössel. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.