mammasmat

Direktlänk till inlägg 12 mars 2011

Maffiga Muffins

Av Paula Engström - 12 mars 2011 11:34

Lovade min dotter Alice att jag skulle lägga ut recept och bild på hennes Cupcakes som hon bakat idag.


Formarna är stora muffins formar och då kräver det att du har lite mer koll på tiden eftersom de krävs längre baktid på dem. Testa med provsticka om du är osäker.


Så här är de nu.


5 dl vetemjöl
100 g margarin
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 dl socker
2 dl mjölk


Glasyr:
1,5 dl florsocker

1 msk vatten
karamellfärg

Sätt ugnen på 225 grader och ställ fram muffinsplåten och ställ i formarna.


Smält margarinet i en form och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och smaktillsats.


Vispa samman strösocker och ägg (vispa länge).
Rör försiktigt ned mjölblandningen tillsammans med smaktillsatsen i bunken med äggen.


Rör ned det smälta margarinet. Tillsätt mjölk i blandningen. Fyll upp pappersformarna som ni ställt i muffinsplåten ungefär 2/3.


Ställ plåten i mitten av ugnen på 225 grader, grädda någon minut och ta sedan ut dem när en hinna har börjat bildas. Vid stora muffinsformar ställ gärna plåten i nedre delen av ugnen.


(Om ni gör Amerikanska muffins får ni använda en provsticka då de behöver lite mer tid).


Glasyren blandas till genom att du häller vatten i florsockret och rör om. Är den för tunn så häll i mer florsocker. Här måste du känna av själv, vad som är lagom. Gärna tjockare glasyr så det inte rinner iväg för dig. Välj valfritt strössel. :)


  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards