mammasmat

Direktlänk till inlägg 12 mars 2011

Chicken a la King

Av Paula Engström - 12 mars 2011 14:18

Detta receptet måste jag lägga ut så du vet vad som lagades i detta landet på 70-80 talet. ;)


Tack vännen Manuela som bjöd mig och min familj på detta då din frys gick sönder och var tvungen att göra åt kycklingen du hade där. Du var förvånad över att jag inte kände till rätten alls. Så jag tar för givet att det finns fler okunniga i landet, förutom jag.


Nu för tiden så gör vi den då och då och familjen tycker den är jättegod.


1 grillad kyckling i bitar
1 burk champinjoner eller 200 gram färska champinjoner
1 hackad gul lök
1 hackad röd paprika
1 hackad grön paprika
2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl hönsbuljong
salt
3 dl grädde


Fräs svamp, lök och paprika. Strö över mjöl och späd med buljong. Koka i 5 min. Tillsätt grädden och kycklingen. Smaka av med salt. Servera med ris och gröna ärtor. 

 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards