Direktlänk till inlägg 12 mars 2011
Detta receptet måste jag lägga ut så du vet vad som lagades i detta landet på 70-80 talet. ;)
Tack vännen Manuela som bjöd mig och min familj på detta då din frys gick sönder och var tvungen att göra åt kycklingen du hade där. Du var förvånad över att jag inte kände till rätten alls. Så jag tar för givet att det finns fler okunniga i landet, förutom jag.
Nu för tiden så gör vi den då och då och familjen tycker den är jättegod.
1 grillad kyckling i bitar
1 burk champinjoner eller 200 gram färska champinjoner
1 hackad gul lök
1 hackad röd paprika
1 hackad grön paprika
2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl hönsbuljong
salt
3 dl grädde
Fräs svamp, lök och paprika. Strö över mjöl och späd med buljong. Koka i 5 min. Tillsätt grädden och kycklingen. Smaka av med salt. Servera med ris och gröna ärtor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.