mammasmat

Direktlänk till inlägg 12 mars 2011

Tapenadsnittar

Av Paula Engström - 12 mars 2011 19:54

Det här receptet kommer från Allt om mat år 2004.
Passade på att prova dem på mitt besök idag.


Jag älskar oliver och smördeg så dessa är helt i min smak. Tyvärr var det inte många som tyckte att de var så märkvärdiga. Smakade inte så mycket, sa de. Nu är vi där igen, det där med baken.  ;)


Vill du att de ska smaka mer så ta mer tapenade på snittarna.


Snittarna är lika goda till förrätt som på buffé, dessutom är de dekorativa.


Det här behövs till 10 personer.
1 paket smördegsplattor
1 ägg

1 burk Zeta Tapenade Classico
10 cocktailtomater
1 kruka basilika (om man vill)

2 msk olivolja med citronsmak

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Tina och halvera smördegsplattorna (10x10 cm).
Lägg dem på plat med bakplåtspapper och pensla med vispat ägg.
Lägg 0,5 msk tapenade i mitten på varje.
Grädda ca 10 minuter i nedre delen av ugnen.

Ta ut plåten och lägg på tomathalvor ovanpå tapenaden.
Grädda ytterligare 3-5 minuter eller tills de är lätt gyllenbruna.
Dekorera med basilika och ringla över lite citronolja.
Jag hade inte färdiggjord citronolivolja utan jag blandade citronsaft med olivolja. Går alldeles utmärkt.
Servera dem ljumna.


Mmmmmmm medelhavet!

 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards