Direktlänk till inlägg 12 mars 2011
Det här receptet kommer från Allt om mat år 2004.
Passade på att prova dem på mitt besök idag.
Jag älskar oliver och smördeg så dessa är helt i min smak. Tyvärr var det inte många som tyckte att de var så märkvärdiga. Smakade inte så mycket, sa de. Nu är vi där igen, det där med baken. ;)
Vill du att de ska smaka mer så ta mer tapenade på snittarna.
Snittarna är lika goda till förrätt som på buffé, dessutom är de dekorativa.
Det här behövs till 10 personer.
1 paket smördegsplattor
1 ägg
1 burk Zeta Tapenade Classico
10 cocktailtomater
1 kruka basilika (om man vill)
2 msk olivolja med citronsmak
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina och halvera smördegsplattorna (10x10 cm).
Lägg dem på plat med bakplåtspapper och pensla med vispat ägg.
Lägg 0,5 msk tapenade i mitten på varje.
Grädda ca 10 minuter i nedre delen av ugnen.
Ta ut plåten och lägg på tomathalvor ovanpå tapenaden.
Grädda ytterligare 3-5 minuter eller tills de är lätt gyllenbruna.
Dekorera med basilika och ringla över lite citronolja.
Jag hade inte färdiggjord citronolivolja utan jag blandade citronsaft med olivolja. Går alldeles utmärkt.
Servera dem ljumna.
Mmmmmmm medelhavet!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.