Direktlänk till inlägg 12 mars 2011
Varsågod - lättlagad fläskfilé som får humöret kring bordet på topp!
Ja, varför inte? Den är faktiskt väldigt god. Mycket smak, lätt att laga och kan förberedas i förväg. Servera den kall, ljummen eller varm.
Jag som älskar kapris föll pladask för den. Den har dessutom en blandning mellan sötma och sälta som jag bara tycker mycket om. Prova och njut.
4 personer:
600-700 gram fläskfilé
salt, peppar
smör till stekning
1 msk olivolja
0,5 dl balsamvinäger
2 msk honung
1 dl kraftig kalvbuljong
Vanlig kapris eller bärkapris (efter behag)
Sätt ugnen på 150 grader.
Putsa filén från hinnor.
Salta och peppra runt om.
Hetta upp smöret i stekpannan och stek filén runtom tills den fått fin färg.
Efterstek i ugn ca 30 minuter.
Koka ur pannan med vinäger, honung, olivolja och buljong.
Ta ut filén från ugnen och skiva den tunt.
Lägg upp filén och häll skyn över.
Garnera med kapris.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.