Direktlänk till inlägg 12 mars 2011
Igår skulle jag ha tag på tårtbottnar och hittade bara såna av märket Hägges. Det kryper i kroppen på mig när jag ser det märket. Varför? Det här har jag funderat på ett tag. Jag tror det är så att jag köpt några muffins av det märket någon gång och de höll sig hur länge som helst i skafferiet utan att mögla. Usch!
Detta förde med sig att jag bestämde mig för att jag ska göra mina egna tårtbottnar. Sagt och gjort. Det receptet sätter jag inte ut här och nu, däremot vill jag delge er receptet på fyllning och täcke som kallas Rosa Dröm. Det receptet fanns med i en buffé tidning år 2008.
Jag är ingen älskare av gräddiga tårtor. Den här fungerade alldeles utmärkt för mig. Jag gjorde dubbel sats så som receptet nedan beskriver. Gott gotti gott gott!
5 dl grädde
2 burkar kesella
2 msk vaniljsocker (eller honung)
Florsocker (efter smak)
6 dl mosad frukt (frysta som sedan tinats går också bra, eller säsongens färska frukt)
Garnera med olika frukter.
Detta kan även användas som fyllning i en rulltårta.
Låt tårta dra sig lite så blir den extra saftig.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.