mammasmat

Direktlänk till inlägg 23 mars 2011

Daimrutor no:2

Av Paula Engström - 23 mars 2011 18:31

Har tidigare gjort en kaka med daim i men den här är dock helt annorlunda.
I grunden är den som den klassiska Sonja kakan men glasyren är något annorlunda.
God och bra att ta till när man exempelvis ska servera många på en gång.

Ugn: 175 grader C. ca 25 minuter.


4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

2 dl varmt vatten


Smörkräm:
250 g smör
4 dl socker
3 st äggulor
2 1/2 tsk vaniljsocker


3 dubbeldaim

Ägg och socker vispas poröst.
Tillsätt sedan mjöl och bakpulver som blandats separat. Rör om tills det blandats i smeten. Sist blandas det varma vattnet i. 
Häll smeten i en smord långpanna eller så klär du den med bakplåtspapper.


Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min. Nagga kakan lite med en gaffel när du tagit ut den ur ugnen.


Smörkrämen: Börja inte tillaga den innan botten har svalnat
Blanda alla ingredienserna ( förutom daimen) i en tjockbottnad kastrull.
Sjud smeten tills den blivit lite tjock och något mörkare i färgen. Ha koll på att den inte bränns!
Bred smörkrämen på bottnen medan krämen är varm.

Strö över dajmen som du finhackat.
Skär kakan i bitar när den har svalnat.


Mmmmmmm göttigt! :D

 




 
 
Ingen bild

lisas kompis linnea! :D

24 mars 2011 15:20

Den smakade smaskens!!:D

Paula Engström

24 mars 2011 19:04

Hej Linnea!
Vad roligt att du gillade den. Det ryktas om att det kommer mera till skolan på fredag. ;)

 
Ingen bild

Kerstin Erlandsson

29 mars 2011 12:01

Denna ska jag prova oxå. Den andra gick hem i stugan. Tack Paula för alla GOA tips.

Paula Engström

29 mars 2011 19:11

Kul att du gillade den andra. De är så enkla rätter att det är kul att testa annat ibland. Lycka till med Ajvar kycklingen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards