Direktlänk till inlägg 23 mars 2011
Har tidigare gjort en kaka med daim i men den här är dock helt annorlunda.
I grunden är den som den klassiska Sonja kakan men glasyren är något annorlunda.
God och bra att ta till när man exempelvis ska servera många på en gång.
Ugn: 175 grader C. ca 25 minuter.
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl varmt vatten
Smörkräm:
250 g smör
4 dl socker
3 st äggulor
2 1/2 tsk vaniljsocker
3 dubbeldaim
Ägg och socker vispas poröst.
Tillsätt sedan mjöl och bakpulver som blandats separat. Rör om tills det blandats i smeten. Sist blandas det varma vattnet i.
Häll smeten i en smord långpanna eller så klär du den med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min. Nagga kakan lite med en gaffel när du tagit ut den ur ugnen.
Smörkrämen: Börja inte tillaga den innan botten har svalnat
Blanda alla ingredienserna ( förutom daimen) i en tjockbottnad kastrull.
Sjud smeten tills den blivit lite tjock och något mörkare i färgen. Ha koll på att den inte bränns!
Bred smörkrämen på bottnen medan krämen är varm.
Strö över dajmen som du finhackat.
Skär kakan i bitar när den har svalnat.
Mmmmmmm göttigt! :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.