Direktlänk till inlägg 23 mars 2011
Det enkla är oftast också det godaste. Så även i detta fallet.
Gör det inte svårare än det är och gör gärna mer än vad du behöver så kan du ha några dagar framöver. Jag lagar alltid mer än jag behöver så får jag frysa in eller äta rester i några dagar samt tvinga familjen att äta rester. Ps. Kom ihåg att du inte kan frysa in potatis så soppan är med andra ord ej frysbar.
Mina barn är inte uppväxta med finsk kultur mer än på somrarna när de måste följa med till mitt modersland så ni kan nu tänka er min förvåning när yngsta dottern önskar att mamma lagar sån där god finsk sommar soppa.
Sagt och gjort, så blev det. Denna soppa har inget med franska köket att göra. Det märks på de rejäla potatisbitarna. Det är robust på något sätt.
Servera med vitlöksbaguett eller en vanlig hederlig ostmacka.
Soppan räcker till ungefär 8 personer. Lycka till.
15 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
ca 10 potatisar modell större, skalade, skärs i större tärningar / bitar
1 gul lök, hackad
3 morötter modell större, skärs i slantar
1-2 palsternackor, skärs i slantar
600 g prinskorv, i slantar
2 msk salt
Alla grönsaker skärs ner och läggs i vattnet.
Prinskorvarna skärs till slantar och steks gyllenbruna. Sedan läggs de i sopp blandningen också.
Lägg i köttbuljongtärningarna.
Smaka av med salt när blandningen kokat något.
Koktid ca 15 minuter eller känn efter med sticka.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.