mammasmat

Direktlänk till inlägg 26 mars 2011

Cillas pasta med kyckling i pesto

Av Paula Engström - 26 mars 2011 18:42

Det här är en goding som jag brukar göra emellanåt när tidsbristen hänger över mig.


Just idag har det blivit Halmstad för lite shopping. Sedan stryka tvätt och jag skulle ju färga håret med men ack vilken tidsoptimist jag är ibland. Istället sitter jag här och försöker få er att känna dofterna från mitt kök.


Tack Cecilia Hallgren för tipset. Nu lägger jag ut den för att andra också kan ta del av livets goda.

4 portioner:
1 purjolök

2-4 kycklingfilér

5 dl matlagningsgrädde

1 dl pesto (grön basilika)

salt

vitpeppar


Fräs purjolöken som ska vara strimlad.
Fräs kycklingfilérna som strimlats. Salta och peppra.
Häll på grädde och pesto. Smaka av med salt och vitpeppar.


Låt koka en stund så kyckling blir genomstekt.


Servera med pasta och sallad.

 




































 
 
Ingen bild

Cilla

26 mars 2011 19:52

Hihihi.....
Kul att du gillar kycklingen i pesto.. :D
Det var verkligen superlänge sen jag gjorde den nu.... får nog kanske bli söndagsmaten i morrn..
Kramar i massor till dig Paula!! <3<3

Paula Engström

28 mars 2011 19:03

Visst är det kul med förslag från andra.
Tack än en gång för en enkel och delikat rätt. Kram!

 
Mikaela

Mikaela

12 april 2011 11:37

Låter väldigt gott. tror du man kan göra likadant fast byta ut kycklingen mot champinjoner? Jag är vegetarian...

http://flygande-jakob-recept.se

Paula Engström

19 april 2011 19:25

Hejsan
Har faktiskt ingen aning. Men jag antar att det skulle kunna gå. Själv älskar jag champinjoner så varför inte prova. Det blir nog inte helt fel i alla fall. Skriv gärna tillbaka om det blev bra. Lycka till. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards