mammasmat

Direktlänk till inlägg 29 mars 2011

Kärleksmums med kolatopping

Av Paula Engström - 29 mars 2011 18:47

Allers vecka 13 i år bidrog med ett antal kakor i långpanna. Jag kunde inte motstå denna tidning. Jag vet att det är tantvarning över det men som sagt jag kunde inte låta bli att köpa den.


Har nu testat att baka Kärleksmums med kolatopping för Lisa, min dotter, skall ha med sig kakor till en spanska lektion på torsdag. Kul.


Nu provsmakar hon.............. SÅDÄR.... men helt ok. Som knäck ovanpå. Nu är det upp till dig att prova och ge ditt omdöme. Lycka till.


ca 20 bitar.

Ugn: 200 grader C. ca 20 minuter.


100 gram smör

2 dl strösocker

2 ägg

1 dl mjölk

2 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk bakpulver


Kolatopping:
2 dl florsocker

2 dl vispgrädde

2 tsk kakao

0,5-1 dl kokosflingor.


Klä en långpanna 35x25 cm med bakplåtspapper.


Smält smöret.

Vispa socker och ägg ljust och poröst.

Blanda samman äggvispet med smält smör och mjölk.
Rör i vetemjöl, kakao och bakpulver.

Bred ut i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter i 200 grader.

Låt svalna.


Gör kolatoppingen under tiden som kakan gräddas.

Blanda florsocker, grädde och kakao i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp och sedan sjuda pås vag värme i 20-30 minuter till trögflytande konsistens.
Bred kolasmeten över kakan och strössla över kokosflingor.
Skär i rutor.


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards