Direktlänk till inlägg 18 maj 2011
Var ju bara tvungen att prova på att göra en potatissallad med aioli. Tycker verkligen om aioli så varför skulle det inte vara gott i en potatissallad då? Det var det!
I den här salladen skall det vara kryddgurka.
Kryddgurka är en typ av saltgurka. Den går att få tag på i välsorterade affärer med finska varor. Har du inte tillgång till kryddgurka så går det lika bra med saltgurka.
6-8 portioner
1 kg nypotatis
2 dl saltgurka eller kryddgurka
1-2 äpplen
1-2 rödlökar
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar.
1 dl aioli
2 dl gräddfil
Skär ner allt i tärningar, blanda allt och låt dra.
Skulle du anse att salladen blir för torr så öka mängden aioli och gräddfil.
Servera med kallt kött av något slag.
Smaklig spis. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.