mammasmat

Direktlänk till inlägg 18 maj 2011

Havrerutor med vit choklad

Av Paula Engström - 18 maj 2011 19:18

Gillar man sött och fett så varsågod, den här är till dig! Min äldsta dotter älskar dessa så då och då under årens lopp poppar de upp hos oss. Jag kan ju erkänna att jag inte tycker illa om dem heller. Hihi..


Ugn: 200 grader C i ca 15-20 minuter


175 gram smör

0,5 dl ljus sirap

100 gram ljus muskovadosocker

8 dl havregryn

200 gram vit choklad


Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfastform som är ca 20x30 cm.


Smält smöret i en stor kastrull på svag värme. Blanda ner sirap och socker. Rör om tills sockret löst sig. Mät upp havregryn och rör om. Blanda ner den finhackade chokladen (100 gram).

Smeten är ganska hård. Platta ut den i formen. Det ska bli ett jämnt lager.
Grädda kakan i mitten av ugnen. Skär den medans den är ljummen. Dekorera med smält choklad (100 gram) och frukt såsom physallis och jordgubbar.
(Jag har inte dekorerat med frukt på bilden, men det syns nog) ;)  

 
 
Ingen bild

Kerstin Erlandsson

24 maj 2011 07:54

Mums va goda de va. De gick verkligen hem i stugan.

Paula Engström

12 juni 2011 12:05

Godiskakor kan man nog säga. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards