Direktlänk till inlägg 18 maj 2011
Gillar man sött och fett så varsågod, den här är till dig! Min äldsta dotter älskar dessa så då och då under årens lopp poppar de upp hos oss. Jag kan ju erkänna att jag inte tycker illa om dem heller. Hihi..
Ugn: 200 grader C i ca 15-20 minuter
175 gram smör
0,5 dl ljus sirap
100 gram ljus muskovadosocker
8 dl havregryn
200 gram vit choklad
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfastform som är ca 20x30 cm.
Smält smöret i en stor kastrull på svag värme. Blanda ner sirap och socker. Rör om tills sockret löst sig. Mät upp havregryn och rör om. Blanda ner den finhackade chokladen (100 gram).
Smeten är ganska hård. Platta ut den i formen. Det ska bli ett jämnt lager.
Grädda kakan i mitten av ugnen. Skär den medans den är ljummen. Dekorera med smält choklad (100 gram) och frukt såsom physallis och jordgubbar.
(Jag har inte dekorerat med frukt på bilden, men det syns nog) ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.