mammasmat

Direktlänk till inlägg 4 februari 2011

Couscous, falukorv och senapssås.

Av Paula Engström - 4 februari 2011 13:42

När jag var och handlade mat sist så tittade jag på extrapriser för att få lite tips om vad jag ska laga för mat. Gissa vad jag hittade?! Jo, falukorv! En underskattad korv som är helt underbar i denna rätt. Du kan naturligtvis använda annan korv också men det är falukorv som det egentligen ska vara.


Naturligtvis hittade jag annat också men jag är så sugen på just denna rätt. Prova du med. Helt enkelt underbar!


Rätten räcker till 4 personer (rejäla portioner)


Couscous:
4 dl vatten kokas med
1 grönsaksbuljongtärning och

1 msk smör.
Dra kastrullen från värmen när vattnet kokat upp.

Häll i 3,5 dl couscous.
Hacka 1 rödlök och

2 tomater och

1 knippe gräslök.
Detta blandas med couscousen när couscousen svällt upp.


Senapssås:
(Jag brukar dubblera detta receptet för jag älskar sås)
1 dl vispgrädde

1 dl vatten

1 msk vetemjöl

1 grönsaksbuljongtärning

1 pressad vitlöksklyfta

2-3 msk dijonsenap (jag tar 4 för det ska vara salt tycker jag)
hackad gräslök.

 

Stek sedan falukorvs slantar, gärna i grillplannan.


Smaklig måltid.

  

 
 
Ingen bild

Malin N

7 februari 2011 20:03

Verkar ju både gott och smidigt, det får jag nog testa nån dag :D

Paula Engström

8 februari 2011 05:38

Hejsan
Ja prova någon gång. Det är faktiskt jättegott.
Fick en kommentar från en arbetskamrat som inte tycker om couscous, att man kan ju koka potatis och mosa den slarvigt, sedan blanda i grönsakerna. Det fungerar ju också alldeles utmärkt.
Lycka till. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards