Direktlänk till inlägg 12 februari 2011
Vad gör man inte för sina barn? Hihi....
Har i veckan hört tjat från min äldsta dotter om att hon önskar ha Iransk sallad, för det är ju så gott. Den är god om man tycker om salt gurka för det är egentligen den och majonnäs smaken som känns.
Jag fick smaka på denna sallad under det härliga 80-talet och sedan dess har jag gjort den då och då. Främst då kanske på sommaren eftersom det är en kall sallad baserad på potatis och kyckling. Men är man tillräckligt sugen på den så är det skit samma om det är vinter eller sommar, eller hur?
Den här salladen är lika god som mellanlägg i baguetter som den är som enkel sallad. Receptet räcker till bra många baguetter om den används till det.
Receptet räcker till 8 personer som sallad:
1 grillad kyckling finhackas
12 stora kalla potatisar tärnas
8 stora saltgurkor tärnas
ca 1-2 burkar majonnäs (känn dig för tills det är lagom kladdigt)
6 hårdkokta ägg
1 brk ärtor.
Obs. se till att potatisen är av fast sort.
Hoppas att du gillar den.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
|||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
|||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.