Direktlänk till inlägg 12 februari 2011
Den här pajen har jag gjort i några år nu. Jag tror jag hittade den i Allt om Mat.
Helt underbart frisk och lätt att göra. Det enda man behöver ha hemma som man kanske inte alltid har är citron, lime och grädde.
Lisa sprang ner och undrade vad jag bakade för något. När jag berättade det så blev hon överväldigad. En av hennes favoriter. Inte heller denna rätt skapar mer plats i vassen på beachen, Christina.
Pajen kan med fördel göras någon dag i förväg.
200 grader C i 30 minuter.
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron
Garnering:
1 skivad lime
1 msk florsocker
(Precis före servering)
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, ca 30 min. Låt kallna (minst några timmar i kyl, gärna över natten). Garnera med limeskivor och sikta över florsocker.
Servera med vispad grädde!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
|||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
|||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.