mammasmat

Direktlänk till inlägg 12 februari 2011

Citron- och Lime paj

Av Paula Engström - 12 februari 2011 11:25

Den här pajen har jag gjort i några år nu. Jag tror jag hittade den i Allt om Mat.


Helt underbart frisk och lätt att göra. Det enda man behöver ha hemma som man kanske inte alltid har är citron, lime och grädde.


Lisa sprang ner och undrade vad jag bakade för något. När jag berättade det så blev hon överväldigad. En av hennes favoriter. Inte heller denna rätt skapar mer plats i vassen på beachen, Christina.

 

Pajen kan med fördel göras någon dag i förväg.


200 grader C i 30 minuter.


Ingredienser:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula


Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron


Garnering:
1 skivad lime
1 msk florsocker
(Precis före servering)


Låt smöret bli rumsvarmt och rör i hop smör, mjöl och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll i pajformen.


Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, ca 30 min. Låt kallna (minst några timmar i kyl, gärna över natten). Garnera med limeskivor och sikta över florsocker.


Servera med vispad grädde!

  

 
 
Ingen bild

Wenche

12 februari 2011 15:20

Har också gjort denna några år och den är underbart god.....och farlig :)

Paula Engström

14 februari 2011 18:37

Visst är den!
Lägg ut din after eight kaka på din blogg. Den är underbart god den med. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards