mammasmat

Direktlänk till inlägg 16 februari 2011

Risoni med grillad halloumi och zuccini

Av Paula Engström - 16 februari 2011 17:51

 Nu är det slut med några dagars stinkande av vitlök. Alltså byte av maträtt.


Bestämde mig att jag skulle laga något med halloumi eftersom de hade erbjudande på detta när vi var inne på City Gross och handlade häromdagen.


Älskar halloumi. Det är nog sältan, smaken och konsistensen ihop som gör att det passar mig i smaken.


Rätten jag valt går bra att laga med spaghetti också men jag har valt risoni som är en pasta sort som ser ut som ris.


Kom på när jag väl fotograferat och ätit upp portionen att jag glömt skära rödlök. Det var gott utan också. Hihi..


Nu till receptet:
(4 portioner)

3oo gr spaghetti (eller risoni)

3 msk citronjuice

3 msk olivolja

0,5 dl solrosfrön som rostas

1 zucchini (squash)

1 pkt halloumi ost

1,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

500 gr körsbärstomater

1 rödlök


Koka spagetti eller risonin. Tillsätt salt.
(spara lite av vattnet som används till dressingen)

Gör dressing genom att rosta solrosfrön. Blanda dessa med olivolja samt citronjuice och peppar. Glöm inte att ta lite spaghetti vatten dessutom.


Grilla zucchini och halloumi som skurits i skivor.


Skär körsbärstomaterna i halvor och rödlöken tunt.

  



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards