mammasmat

Direktlänk till inlägg 20 februari 2011

Kasslergratäng avec paprika

Av Paula Engström - 20 februari 2011 17:41

Det här receptet fick jag tillgång till genom en arbetskamrat till mig. Det är ett underbar rätt. Kassler kan jag känna blir lite segt när det tillagas. I den här gratängen blir den däremot mör och fin trots att den inte tillagas så länge i ugn.


Våga prova - det är värt det. Lycka till.


225 grader C i 15-20 min.

4 port.

 

2 dl okokt ris

1 knippe persilja

1 knippe gräslök

400 gr kassler

150 gr okst i skivor. (jag tar riven ost och lägger överst i formen)


Paprikasås:
2 msk margarin

1 tsk paprikapulver

1-2 röda paprikor

2 msk vetemjöl

4 dl buljong

0,5 msk pressad citron

0,5 dl grädde

salt och peppar efter smak

 

Koka riset enligt anvisning. Blanda i persilja och gräslök och häll risblandningen i en ugnsfast form.
Skär kasslern i tunna skivor och lägg omlott i formen över riset.
(Om du väljer att varva ost skivor så gör du det mellan lager av kassler)


Såsen; smält margarinet, rör ner paprikapulvret. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs den enkort stund i fettet. Rör ner mjölet och späd med buljong, citron och grädde. Smaka av med salt och peppar. Koka 3-5 minuter.


Häll såsen över kasslern i formen.
( I detta läget strör jag över riven ost eftersom jag inte varvar osten mellan kasslern.)

 

Gratinera i mitten av ugn 15-20 minuter i ca 225 grader C.


  

 

Servera gratängen med en god sallad och ex. grekiskt lantbröd.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards