Direktlänk till inlägg 20 februari 2011
Det här receptet fick jag tillgång till genom en arbetskamrat till mig. Det är ett underbar rätt. Kassler kan jag känna blir lite segt när det tillagas. I den här gratängen blir den däremot mör och fin trots att den inte tillagas så länge i ugn.
Våga prova - det är värt det. Lycka till.
225 grader C i 15-20 min.
4 port.
2 dl okokt ris
1 knippe persilja
1 knippe gräslök
400 gr kassler
150 gr okst i skivor. (jag tar riven ost och lägger överst i formen)
Paprikasås:
2 msk margarin
1 tsk paprikapulver
1-2 röda paprikor
2 msk vetemjöl
4 dl buljong
0,5 msk pressad citron
0,5 dl grädde
salt och peppar efter smak
Koka riset enligt anvisning. Blanda i persilja och gräslök och häll risblandningen i en ugnsfast form.
Skär kasslern i tunna skivor och lägg omlott i formen över riset.
(Om du väljer att varva ost skivor så gör du det mellan lager av kassler)
Såsen; smält margarinet, rör ner paprikapulvret. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs den enkort stund i fettet. Rör ner mjölet och späd med buljong, citron och grädde. Smaka av med salt och peppar. Koka 3-5 minuter.
Häll såsen över kasslern i formen.
( I detta läget strör jag över riven ost eftersom jag inte varvar osten mellan kasslern.)
Gratinera i mitten av ugn 15-20 minuter i ca 225 grader C.
Servera gratängen med en god sallad och ex. grekiskt lantbröd.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
|||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
|||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.